Search
Close this search box.

Winsku tekee IT-tukea

Hei kaikille, minun nimeni on Winsku. Olen pieni täytetty pilvi. Minulla on tärkeä Senior Mascot -tehtävä IT-asiantuntijapalveluita tarjoavassa e-IT Oy yrityksessä. Jos et tunne vielä minua, niin ensimmäinen artikkelin on luettavissa klikkaamalla tätä linkkiä.

Winskun seikkailut IT-tuen maailmassa

Työterveyspsykologi Antti Aro toteaa kirjassaan Työilmapiiri kuntoon (Alma Talent, 2018), että hyvän työyhteisön on oltava riittävän terve. Tässä riittävän terveessä työyhteisössä tehdään töitä rauhassa selkeän käsityksen vallassa tulevaisuuteen katsoen, saaden tukea tiimiltä ilman, että ongelmia piilotellaan. 
 Tällaisessa huipputiimissä minä työskentelen, mutta en minä tällaista mukavaa tekemistä kestäisi viikkoa pidempään ilman jännittäviä ja haastavia työtilanteita. Kyllä sitä täytyy kaikkien päästä kunnolla nauttimaan tiimityöskentelyn ja toimivan asiakasviestinnän helmihetkistä, kun tekniikka haastaa älyn, aivot ja vuorovaikutustaidot.

Odotan innolla keskiviikkoja

Jostain syystä keskiviikko on paras päivä, useimmiten juuri silloin tapahtuu jotain jännää, joka saa pulssin nousemaan työkaverillani kenen tukena saan sinä päivänä toimia. Tämän takia päätin kertoa siitä mistä eniten tykkään ja yhdestä meidän keskiviikkopäivästämme.

IT-tuen kesäkuinen keskiviikkoseikkailu varmuuskopioiden parissa

Kahvinkeittimen pulputuksen ääni hävisi puhelimen kovaäänisen pirinän alle. Puhelimessa oli koordinaattorimme. Asiakas oli soittanut, että heidän SharePointista oli hävinnyt tiedostoja. Meillä ei ollut enää aamun hälytyksien tehtäviä hoidettavana, joten saimme uuden tehtävän. Soitimme asiakkaalle ja annoimme hänen näyttää omalta ruudultaan mitä tiedostoja hän kaipaa ja missä ne ovat sijainneet. Nopea vilkaisu SharePointin roskakoriin osoitti, että tiedostoja ei siellä enää ole. Nämä ovat kuumottavia tilanteita. SharePointin saa määritettyä niin, että tietyt henkilöt tai lähes kukaan ei voi poistaa tiedostoja. Se vain ei aina ole sitä mitä asiakas haluaa. Onneksi meillä on tuotevalikoimassa Microsoft 365 -varmuuskopiointipalvelu. Se kopioi esimerkiksi sähköpostit ja SharePoint -tiedostot palveluun koko organisaatiolta. 

 

Seuraavaksi siirryimme varmuuskopiointipalvelun webhallintaan ja pienen selailun jälkeen löysimme poistetut tiedostot. Ne oli poistettu reilu kuukausi sitten. Palautuksen aloittaminen oli helppoa ja noin puolen tunnin kuluttua saimmekin tiedon asiakkaalta, että kaikki kaivatut tiedostot ovat taas heillä käytettävissä.

Yritysten tietotekniikassa tärkeää on, että tietotekniikka on hallittua, suojattua ja varmistettua. Tänään sain seurata kuinka tärkeää tietojen varmistus ja niiden palauttamisen onnistuminen on. Se tuo turvaa liiketoiminnan sujuvuuteen sekä jatkuvuuteen. Näin keskiviikosta ei tule kallis katastrofi, jossa tietojen puuttumisen tai uudelleenkeräämisen arvo mitataan, vaan pelkästään jännä päivä.