SQL Server 2012 tuki lähestyy loppuaan

Oletkin jo saattanut kuulla, että SQL Server 2012 tuki on päättymässä 12 heinäkuuta 2022. Tässä artikkelissa käymme lyhyesti läpi vaihtoehdot miten jatkossa tulisi toimia.

Tärkeä päivämäärä 12 heinäkuuta 2022

Tämä on se päivä jolloin SQL Server 2012 tuki päättyy. Nyt onkin viimeistään aika miettiä mitä tehdä omille palvelimille, joissa on vielä kyseinen versio käytössä.

Mitkä ovat vaihtoehdot?

o   Palvelimen päivitys uuteen, tuettuun versioon

o   Extended Security Updates päivitysten hankinta

o   Siirtää palvelimet Azureen ja saada ilmaiset Extended Security Updates päivitykset seuraaville kolmelle vuodelle

Palvelimen päivitystä harkitseville suositellaan päivitystä uusimpaan 2019 versioon, vaikka toki vanhempiakin versioita on saatavilla. Näin palvelinta ei tarvitse koko ajan olla päivittämässä, koska kyseisen version tuki on voimassa vuoteen 2030 saakka.

Extended Security Updated päivitykset ovat vaihtoehto ainoastaan lisenssinsä ylläpidollisena Enterprise Agreement sopimuksella hankkineille. He, jotka ovat lisenssinsä tähän mennessä kyseisellä lisensointimallilla hankkineet voivat hankkia päivitykset tämän sopimuksen kautta.

Palvelimien Azureen siirrosta kiinnostuneille Microsoftilta löytyy paljon erilaista dokumentaatiota ja toki, jos tarvitsette apua tämän kanssa olemme erittäin mielellämme konsultoimassa projektissanne.

 

 

Myös Windows Server 2012 ja 2012 R2 tukien päättyminen lähestyy

Suunnitellessa toimintaa SQL Server 2012 palvelimien tuen päättyessä on hyvä muistaa, että myös Windws Server 2012 ja 2012 R2 versioiden tuki on tulossa päätökseen. 

Kyseisten tuotteiden tuki päättyy 10 lokakuuta 2023. Näiden osalta on siis vielä jonkin verran aikaa tehdä suunnitelmia, mutta aika kuluu yllättävän nopeasti, joten miksipä ei suunnittelisi sitä samalla SQL Server 2012 tuen päättymisen yhteydessä.

Windows Serverin osalta vaihtoehdot ovat käytännössä samat kuin SQL Serverin osalta. Näistä löytyy lisää tietoa Microsoftin blogeista ja End of support datasheetista.

 

Lisätietoa tukien päättymisestä Microsoftin infosivulta sekä blogista.

 

Oliko vinkit hyviä? Jaa ne eteenpäin tästä!

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Jäikö kysyttävää? Ota yhteyttä täältä

Ota yhteyttä
Lataa tietoturvan E-kirja!Lataa ilmainen E-kirja tietoturvasta

Älä missaa mahdollisuutta saada hyödyllinen E-kirja ihan ilmaiseksi. Loistava ilmaislahja kenelle tahansa!
Löydät siitä loistavia tietoturvavinkkejä henkilökohtaiseen tai yrityskäyttöön.
Tilaa oma kopio itsellesi!

Hei, odota!Liity uutiskirjeemme tilaajaksi niin opit varmasti lisää!

Ennen kuin menet, liity uutiskirjeen tilaajaksemme, jotta pysyt ajantasalla jatkuvasti muuttuvassa IT-maailmassa. Saat myös yrityksellesi ohittamattomia tarjouksia. Liity joukkoon, anna sähköpostisi ja lunasta herkullinen lahjasi.