Search
Close this search box.

Winsku ja yritystietokoneet

Luotettavassa yritystietokoneessa vara parempi

Nyt on pienen mielikuvitusleikin aika. Tämän artikkelin alussa metsäkoneyrityksen johtajalla, konsulttiyrityksen johtajalla ja pienellä täytetyllä maskottipilvellä ei ole mitään eroa. Me kaikki olemme ainakin mielikuvituksessamme hetken aikaa samanlaisia vaativan johtamisen ammattilaisia.

Kuljetus-, maanrakennus- ja metsäalalla käytettävää raskasta kalustoa huolletaan ja ylläpidetään niin, että laitteita voidaan käyttää jatkuvasti tuottavaan työhön. Se on helposti ymmärrettävää, kun seuraa, kuinka metsäalalla seurataan konekohtaisia tuloksia ja lasketaan tuntikustannuksia. Vaikka tietotyöläisten johtamisessa ei käytetä samalla tavalla tietokonekohtaista tuloksen seurantaa, niin itse työtä tekevien ammattilaisten kohdalla toisinaan seurataan työn tuloksellisuutta tai työn hyötysuhdetta. Koska olen mielikuvitusleikissä samalla tasolla kuin metsäkoneyrityksen ja konsulttiyrityksen johtajat, niin pohdin, kuinka arvokkaita ovat ne tunnit, jolloin yli tuhannen euron päivähinnan arvoisen konsultin tietokone lopettaa toimintansa. Mielikuvituksen tuottaneena pilvijohtajana huomaan, että on yhtä tärkeää varmistaa konsulttien tietokoneiden kuin metsätyökoneiden jatkuva toiminta.

HP Z-mobiilitehotyöasemista löytyy hyviä pitkäikäisiä tietokoneita esimerkiksi CAD-työskentelyyn.

Yritys tarvitsee yritystietokoneen

Päiväuneni johtajahetkistäni häviää puhelimen soidessa. Uudella asiakkaallamme on tietokoneessa verkko-ongelma, jota lähdemme selvittämään. Käymme läpi tietojärjestelmistämme, että kyseessä on HP Envy -kuluttajatietokone, johon on jälkiasennettu yritysympäristöön liittämiseksi Windows 10 Professional -käyttöjärjestelmä tietokoneen mukana toimitetun Windows 10 Home:n tilalle. Tästä tulee jännää, sillä HP tarjoaa lähtökohtaisesti tukea tietokoneeseen vain siihen käyttöjärjestelmään, joka koneen mukana on toimitettu. Koska koneessa ei toimi verkko, hyppäämme autoon ja matkaamme asiakkaan luokse ongelmallisen koneen ääreen. Paikalla selviää, että verkko-ongelma on fyysinen ongelma.

Soitto HP:n kuluttajatukeen vahvistaa sen, että meidän tulee tyhjentää kone ja asentaa siihen Windows 10 home sekä viimeisimmät ajuriohjelmistot, jotta he voivat tarjota laitteeseen tukea. Tämä hetki jos mikä on muistutus siitä, että yrityskäyttöön kannattaa ostaa heti yritystietokone sen sijaan, että kuluttajatietokoneesta tehdään keinotekoisesti yrityskäytössä toimiva tietokone.

Loppujen lopuksi kone saatiin korjatuksi HP:n kuluttajatuen avulla. Ainoa asia mitä menetettiin, oli yli päivän pituinen aika, jolloin tietokonetta ei voitu käyttää. On hieno asia, että maailmassa on laadukkaita tietokoneiden toimittajia, jotka tarjoavat tukea valmistamilleen laitteille. Ja onneksi asiakkaamme saavat helposti meidän kauttamme hyviä yritystietokoneita, joissa on oletuksena paikan päällä tapahtuvan korjauksen sisältävä kolmen vuoden on-site-takuu.

Tehoa ja luotettavaa toimivuutta ihan itse koettuna

Mahtava 800-sarjan HP EliteBook -tietokoneeni hankittiin tehokkaaseen Excel-käyttöön tilanteessa, jossa taulukoissa tietojen käsittely oli minulle tärkeää työtä. Raskas taulukkotyöskentely vaatii paljon tehoja tietokoneelta, mutta tähän työhön ei vielä tarvita erityistä näytönohjainta. Nyt kun viestintä alkaa viedä enemmän aikaa SeniorMascot -työajastani, on käynyt selväksi, että tehokkaaseen työskentelyyn tarvitaan tehotyöasema, joka on tarkoitettu graafista työtä tekevälle ammattilaiselle. Kävimme työkavereiden kanssa isossa IT-tapahtumassa jossa HP:n kategoriapäällikkö Jari Hämis Hämäläinen esitteli uutta HP ZBook G9-perhettä, joista löytyi tehareita kaikenlaiseen vaativaan työhön. Jos on tarvetta tehotyöasemalle, joka jaksaa tauotta ja kaatumatta pyörittää raskaita sovelluksia, niin Hämis jos kuka osaa kertoa kiinnostavasti, mikä HP:n ZBook tehareista on sopivin omaan käyttötarkoitukseen. Jarin kanssa puhuessa ymmärtää sen, että oikeaa teharin kokoonpanoa on todella vaikeaa löytää ilman asiantuntevaa ihmistä tai tiimiä, jolla on viimeisin tieto kehittyneistä tekniikoista. Jarilta ja hänen kollegoiltaan saa ilmaiseksi apua oman yrityksen kokoonpanon määrittelyssä. Aivan kuten kalliiden raskaiden työkoneiden kanssa, hankinnan hyvä suunnittelu maksaa itsensä takaisin, eikä se ainakaan HP:n tehotyöasemien kohdalla maksa yhtään mitään ylimääräistä.

HP:n kategoriapäällikkö Jari Hämis Hämäläinen kollegoineen auttaa tehotyöaseman määrittelyssä yrityksellesi

Palattuamme kotitoimistolle pääsin sukeltamaan niin uuden kuin vanhan tietokoneen ytimeen. Vanhassa tietokoneessani oli akku vioittunut takuuajan sisällä. Kaikissa Suomessa myytävissä HP:n yritystietokoneissa on jo valmiiksi kattava takuu. Akun kohdalla takuu on lyhyempi kuin muun koneen osalta. Minun koneen kohdalla akun osalta takuu oli yhä voimassa. Ja vaikka takuu ei olisi ollut enää voimassa, niin akun vaihto olisi sujuvasti onnistunut HP:n tuen avulla kohtuullista maksua vastaan. 

HP:n tehotyöasemissa tulee mukana todella kattava takuu jonka avulla varmistat työjuhdallesi pitkän elinkaaren.

HP:n tuen tilaama teknikko saapui sovittuna aikana. Kone saatiin nopeasti korjatuksi, ja minä pääsin valmistelemaan sitä seuraavalle käyttäjälle.

Vanhan koneen siirryttyä seuraavalle käyttäjälle pääsin uuden tietokoneeni ääreen. Työkaverini oli ottanut sen käyttöön ja asentanut siihen tarvittavat ohjelmistot. Uudella koneella on kolmen vuoden paikan päällä tapahtuvan korjauksen sisältävä takuu. Jos koneeni ei toimi, niin teknikko tulee paikan päälle ja vaihtaa siihen tarvittavat komponentit, kunnes kone on taas minulla käyttökunnossa. Uudessa koneessani hurisevat tehokkaat komponentit, joilla raskastakin markkinointityötä voi tehdä ilman harmia ohjelmien takkuamisesta. Siitä minä tykkään, kun oma työkone toimii niin kuin pitääkin.

Kun valitsee heti alkuun pitkällä aikavälillä riittävän tietokoneen, niin HP:n laadukkaisiin yritystietokoneisiin saa helposti todella pitkän elinkaaren hankkimalla koneisiin joko hankintavaiheessa viiden vuoden takuun tai ennen takuun umpeutumista lisätakuun. HP:n koneisiin saa myös ”accidental damage” ja ”travel” -takuut, joista ensimmäisen kohdalla korjataan myös itse aiheutetut vahingot ilman lisäkorvausta ja toinen kattaa takuujärjestelmän toimivuuden myös Suomen ulkopuolella.

HP EliteBook 800-sarjan koneita ollaan tehty jo lähes 10 generaation ajan. Nämä koneet rakennetaan laadukkaista hyväksi havaituista komponenteista. Vuodesta toiseen tämä tietokone on osoittautunut luotettavaksi pitkäikäiseksi työkaveriksi.