Search
Close this search box.
it ulkoistus

Keskity ydintoimintoihin – Hallitse IT:tä ulkoistuksen kautta

Nykyajan liiketoimintaympäristössä yrityksillä on käytössään laaja valikoima teknologisia työkaluja, jotka mahdollistavat liiketoiminnan sujuvan toiminnan ja kasvun. Teknologian nopea kehitys ja monimutkaisuus voivat kuitenkin aiheuttaa haasteita yrityksille, jotka yrittävät keskittyä ydintoimintoihinsa samalla kun pyrkivät ylläpitämään tehokasta IT-infrastruktuuria.

Tässä kohtaa astuu esiin strateginen ratkaisu: IT-ulkoistus.

Mikä on IT-ulkoistus?

IT-ulkoistus tarkoittaa IT-palveluiden ja -toimintojen siirtämistä organisaation ulkopuoliselle palveluntarjoajalle. Tämä voi sisältää esimerkiksi tietojärjestelmien ylläpidon, teknisen tuen, pilvipalveluiden hallinnan ja tietoturvan. Ulkoistaminen mahdollistaa yrityksille keskittymisen omiin ydintoimintoihinsa, samalla kun asiantuntijat huolehtivat IT-infrastruktuurin suunnittelusta, ylläpidosta ja kehityksestä. Kannattaa muistaa, ettei kaikkea tarvitse ulkoistaa!
IT-ulkoistus voi pitää sisällään vain pienenkin osan yrityksenne IT-palveluista ja -toiminnoista. Ulkoista vain se mikä teidän kohdallanne on järkevää.

Keskeiset edut

Tehokkuus ja kustannussäästöt: IT-ulkoistus voi tuoda merkittäviä kustannussäästöjä, kun yrityksen ei tarvitse investoida kalliisiin laitteisiin ja henkilöstön koulutukseen. Palveluntarjoajat voivat hyödyntää skaalautuvia resursseja tehokkaasti, mikä säästää kustannuksia.

Asiantuntijuus: Ulkoistetut IT-palveluntarjoajat ovat erikoistuneet alaansa ja pitävät huolen siitä, että yrityksen teknologia on ajan tasalla ja toimii optimaalisesti.

Erikoisosaaminen käytössäsi: Hyödynnät ammattilaisten erikoisosaamista ja asiantuntemusta ilman, että sinun tarvitsee rekrytoida ja ylläpitää omaa IT-tiimiä.

Keskittyminen ydintoimintoihin: Yritykset voivat keskittyä olennaiseen – omiin ydintoimintoihinsa ja liiketoiminnan kehittämiseen. IT-ulkoistuksen avulla ei tarvitse tuhlata aikaa ja resursseja IT-haasteisiin.

Joustavuus: Ulkoistaminen mahdollistaa joustavuuden skaalata IT-palveluita yrityksen tarpeiden mukaan, esimerkiksi kasvun tai projektien toteutuksen yhteydessä.

Riskienhallinta: Kokeneet palveluntarjoajat auttavat sinua kertomalla riskeistä ja ajankohtaisista asioista esimerkiksi tietoturvan saralla. Tämä vapauttaa yrityksen resursseja huolehtimaan omasta liiketoiminnastaan.

Toteutusvaiheet

Tarpeiden arviointi: Selvitä, mitkä IT-palvelut voitaisiin ulkoistaa, ja millaisia tarpeita organisaatiollasi on. Ovatko tarpeitasi kustannussäästöt, parempi palvelutaso, erikoisosaamisen hyödyntäminen vai jokin muu liiketoiminnallinen tavoite?

Sopivan kumppanin valinta: Etsi ja valitse luotettava ja kokenut IT-ulkoistuskumppani, joka ymmärtää liiketoimintasi vaatimukset. Arvioi huolellisesti ehdokkaiden osaamista, referenssejä, tietoturvapolitiikkaa ja muita liiketoiminnan tarpeisiin liittyviä tekijöitä.

Suunnittelu: Laadi yhdessä kumppanin kanssa suunnitelma siitä, miten ulkoistus toteutetaan ja mitkä ovat odotetut hyödyt. Suunnittelussa huomioitavia asioita ovat mm. tietojen siirto, käyttöönottoaikataulu sekä muut tarvittavat yksityiskohdat.

Siirtymävaihe: Varmista sujuva siirtymä omasta IT-ympäristöstä ulkoistettuun malliin. Muista kommunikoida ulkoistuskumppanisi kanssa äläkä unohda tiedottaa muutoksesta yrityksessäsi. 

Seuranta ja arviointi: Pidä säännöllistä yhteyttä kumppaniin ja seuraa ulkoistuksen vaikutuksia liiketoimintaasi. Hyvä yhteistyö kumppanisi kanssa on kaiken A ja O. Kun mahdolliset ongelmat käsitellään nopeasti, vältytään suuremmilta ongelmilta.

Yhteenveto

IT-ulkoistus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden keskittyä ydintoimintoihinsa samalla, kun ne saavat asiantuntevaa tukea ja resursseja IT-infrastruktuurin hallintaan. Kustannussäästöjen, tehokkuuden ja joustavuuden ansiosta IT-ulkoistus on varteenotettava vaihtoehto nykypäivän liiketoimintaympäristöissä. 

Varmistaaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen liiketoiminnallesi, muista valita luotettava kumppani ja suunnitella ulkoistus huolellisesti yhdessä kumppanisi kanssa!

Mikä parempi IT-ulkoistus?

Meidän mielestämme parempi IT-ulkoistus parantaa liiketoimintaasi ja helpottaa elämääsi. Monimutkaiset IT-asiat yksinkertaistetaan toimivaksi kokonaisuudeksi. Ongelma tilanteita tulee vähemmän, kun IT-asiat on hoidettu oikealla tavalla. Kun ongelma tilanne tulee eteen ja soitat IT-tukeen, saat vastauksen sekunneissa ja ongelma on ratkaistu pian sen jälkeen. Saat myös tarvittaessa kansainvälistä näkemystä IT-asioissa, miten asiat kannattaa rakentaa toimivaksi juuri sinulle sopivaksi kokonaisuudeksi.

Tästä paremmassa IT-ulkoistuksessa on kyse. Meiltä saat tämän kaiken ja vielä enemmän!

Olemme vakavarainen suomalainen yritys ja olemme palvelleet asiakkaitamme jo yli 15 vuoden ajan. Omaamme positiivisen ja aktiivisen palveluasenteen, eivätkä ongelmasi jää meillä kaapin nurkkaan pölyttymään. Välitämme aidosti asiakkaidemme IT-palveluista ja haluamme jokaisella asiakkaallamme olevan juuri heidän tarpeisiinsa parhaat palvelut käytössä. Olemme erikoistuneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, mutta kokemuksemme on karttunut suuremmistakin kokonaisuuksista. Parhaiten sovit asiakkaaksemme, mikäli yrityksesi koko on 20-100 henkeä. Meiltä saat asiantuntijuutta ja tukea liiketoiminnallesi yhdestä osoitteesta nopeasti ja varmasti.

 

Valitse meiltä parempi IT-ulkoistus ja huominen näyttää valoisammalta!

 

Haluaisitko kuulla lisää?

Jäikö joku asia vielä askarruttamaan mieltäsi tai haluaisitko kuulla palveluistamme?
Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella, niin voimme keskustella lisää.

Ota yhteyttä

Nappaa tästä vielä mukaasi tietoturvavinkit

Opi välttämään yleisimmät tietoturvavirheet lukemalla maksuton e-kirjamme. Kirja tarjoaa vastauksia mm. kysymyksiin, Tiedätkö mitä tehdä, kun laite katoaa tai salasana paljastuu sekä milloin hälytyskellojen pitäisi soida?